Coaching

Coaching op maat

Ik kan je beter helpen als ik rekening houd met jouw karakter en jouw behoeftes op dat specifieke moment.

Gespecialiseerd in hoogsensitiviteit

Ik geef handvatten vanuit de theorie, maar ook vanuit eigen ervaring.

Met liefdevolle aandacht

Ik luister naar jou en zal niet oordelen. We ontdekken samen jouw talenten en leer je hoe je de oefeningen zelf kan gebruiken. 

Werkwijze

Ik ben een eigenwijze orthopedagoog met een unieke positieve aanpak. Mijn gereedschapskist zit vol met oefeningen, maar ik kies op gevoel en vaak samen met jou de best passende oefening. Ik kan je beter helpen als ik rekening houd met jouw karakter en jouw behoeftes op dat specifieke moment.

 

Maar wat moet ik me nu voorstellen bij zo’n coachgesprek?

Eerst leren we elkaar beter kennen. Je mag bijvoorbeeld je kamer laten zien. We praten over wat jij en/of je ouders willen bereiken en maken een plan. Zo bouwen we langzaam een vertrouwensband op. Daarna doen we spelletjes en oefeningen zoals bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen en oefeningen waarin je meer leert over emoties en hoe je hiermee om kunt gaan.

Ik zal naar je luisteren en ik heb geen oordeel. We ontdekken samen jouw talenten en leer je hoe je de oefeningen zelf kan gebruiken. Hierdoor zul jij weer gaan bruisen!

Oudercoaching

Praktijk Bruis biedt oudercoaching gericht op het versterken of aanleren van opvoedingsvaardigheden. Verder kan ik psycho-educatie en handvatten aanbieden over de prikkelgevoeligheid van jouw kind. Het is natuurlijk fijn als je als ouder weer grip krijgt op de situatie en de tips zelf kunt toepassen.

Hoogsensitief

Als je hoogsensitief (HSP) bent ervaar je de wereld om je heen intenser. Dagelijks doe je veel indrukken op, via je zintuigen. Als HSP ben je meer dan gemiddeld gevoelig voor al die indrukken die op je afkomen. In onze maatschappij kan dat soms lastig zijn. Je kunt je bijvoorbeeld minder goed concentreren op school. Als iemand onaardig doet, kun je hier intens verdrietig over zijn.

Als HSP ben je veel bezig met je omgeving. Je voelt sterk aan wat anderen willen en past je gedrag hierop aan. Dit kost veel energie, waardoor je na een school of werkdag erg moe bent.

Ik kan jou helpen om beter met je hoogsensitiviteit om te gaan.

Ik geef handvatten vanuit de theorie, maar ook vanuit eigen ervaring. Je leert jezelf te accepteren en te beschermen tegen alledaagse prikkels. Ook leer je hoe je meer rust en balans kan vinden in je drukke school of werkweek. En hoe je goed voor jezelf zorgt en jouw sensitiviteit inzet als kracht.

Oudercoaching

Ook ouders kunnen oudercoaching aanvragen over de betekenis van hoogsensitiviteit en hoe ze rekening kunnen houden met deze mooie eigenschap van hun kind.

Over mij

 Lang heeft mijn gevoeligheid me in de weg gezeten. Maar gelukkig ontdekte ik juist hoe ik deze gevoeligheid als kracht kan inzetten. 

In 2010 ben ik afgestudeerd als sociaal cultureel agoog en in 2016 heb ik mijn Master studie Pedagogische Wetenschappen afgerond. In 2017 ben ik naast mijn werk in de psychiatrie mijn eigen Praktijk gestart. 

Toen kwam mijn ware passie tot bloei: kinderen en hun ouders in hun kracht zetten. Ik heb me gespecialiseerd in hoogsensitiviteit en inmiddels heb ik al veel gevoelige kinderen en ouders mogen helpen. 

Met een grote dosis positiviteit, laat ik jou en je kind weer BRUISEN!

Wat anderen over mij zeggen

"Linda geeft je een heel veilig gevoel. Met haar kennis en ervaringen geeft ze je op een zachte wijze inzicht. Daarnaast geeft ze je ook praktische tools, die je helpen meer passende keuzes te maken. Ze is er voor je en voor je het weet heb je de touwtjes zelf weer in handen".
"Het voelde vanaf het eerste moment al fijn en vertrouwd met Linda. We voelden ons ontzettend gezien door haar. Door Linda's steun heeft onze zoon geleerd om beter om te kunnen gaan met zijn mooie eigenschap: hooggevoeligheid. Voor ons als ouders is dit traject super waardevol geweest!"
"Linda is een persoon wat heel erg begaan is. Denkt mee en heeft echt een klik met je. Onze zoon accepteert haar als coach. Voert de opdrachten uit die hij mee krijgt van Linda."
"Door Linda is de 'strijd' die ik als moeder had om mijn zoon routines en automatisering aan te leren deels van me afgenomen. Linda is wat ons betreft een echte aanrader."

Kosten en vergoeding

De coaching van Praktijk Bruis wordt door verschillende gemeentes in omgeving Nijmegen vergoed (vanuit de jeugdwet; PGB of ZIN). Ik ben lid van de zorgcoöperatie TVN Zorgt. Om in aanmerking te komen voor vergoeding heb je een verwijzing van huisarts, jeugdarts of het sociale wijkteam nodig. Vervolgens wordt er een beschikking aangevraagd bij de gemeente voor specialistische begeleiding. 

Je kunt ook kiezen voor een particulier coachtraject. De kosten per coachgesprek bedragen €75.

 

Wil je weten of jouw gemeente de zorg vergoed?

Neem dan contact met me op via telefoon, e-mail of contactformulier, ik help je graag.