Coaching

Coaching op maat

Ik kan je beter helpen als ik rekening houd met jouw karakter en jouw behoeftes op dat specifieke moment.

Gespecialiseerd in hoogsensitiviteit

Ik geef handvatten vanuit de theorie, maar ook vanuit eigen ervaring.

Met liefdevolle aandacht

Ik luister naar jou en zal niet oordelen. We ontdekken samen jouw talenten en leer je hoe je de oefeningen zelf kan gebruiken. 

Kindercoaching

Ik ben een eigenwijze orthopedagoog met een unieke positieve aanpak. Mijn gereedschapskist zit vol met oefeningen, maar ik kies op gevoel en vaak samen met jou de best passende oefening. Ik kan je beter helpen als ik rekening houd met jouw karakter en jouw behoeftes op dat specifieke moment.

Maar wat moet ik me nu voorstellen bij zo’n coachgesprek?

Eerst leren we elkaar beter kennen. Je mag bijvoorbeeld je kamer laten zien. We praten over wat jij wil bereiken en maken een plan. Zo bouwen we langzaam een vertrouwensband op. Daarna doen we spelletjes en oefeningen zoals bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen en oefeningen waarin je meer leert over emoties en hoe je hiermee om kunt gaan. Ook kan ik een ontspanningsoefening op maat maken en opnemen, zodat je deze altijd thuis kan beluisteren.

Ik zal naar je luisteren en ik heb geen oordeel. We ontdekken samen jouw talenten en leer je hoe je de oefeningen zelf kan gebruiken. Hierdoor zul jij weer gaan bruisen!

Oudercoaching

Naast de coaching van je kind bied ik ook altijd oudercoaching. Het is namelijk belangrijk dat jij zelf meer vertrouwen krijgt in het begeleiden van jouw kind en de juiste benaderingswijze kiest in zijn of haar ontwikkeling.

De oudercoaching is erop gericht om meer inzicht en begrip te krijgen in ontwikkelingsfase en persoonlijkheid van jouw kind. Ook leer je bewust te worden van je eigen gevoel en reacties. Er wordt aandacht besteed aan het erkennen van de emoties van je kind, in plaats van vanuit emotie en oordeel te reageren. Je gaat oefenen met de tools die ik (op maat) aanreik en we evalueren dit. Je leert hoe je meer op je eigen intuitie als ouder kan vertrouwen en daardoor op een liefdevolle manier je kind zo goed mogelijk kan begeleiden bij het opgroeien.

Ik vind het erg belangrijk om te bespreken hoe je mild kan zijn naar jezelf als ouder. Je kunt het niet perfect doen en wat je doet, is genoeg. Jammer genoeg zie ik veel ouders in de praktijk die een gevoel hebben te falen in het opvoeden van hun kroost (door o.a. de druk van de maatschappij). Omdat ze soms de grip verliezen. Maar opvoeden van je kinderen is een mooie reis, waarin je ook leert door fouten te maken. Geloof me, ik weet er alles van. Ook al ben ik pedagoog, ik zit soms ook met mijn handen in het haar en reageer weleens vanuit emotie. De kunst is om dit er te laten zijn, jezelf niet te veroordelen.

Tijdens de coaching werk ik met je op gelijkwaardige niveau. Ik heb geen oordeel. Ik speel in op wat jij nodig hebt als ouder. Als jij, op bepaalde momenten, duidelijkheid nodig heeft en een spiegel voorgehouden moet worden, dan voel ik dat aan en doe ik dat.

Over mij

 Lang heeft mijn gevoeligheid me in de weg gezeten. Maar gelukkig ontdekte ik juist hoe ik deze gevoeligheid als kracht kan inzetten. 

In 2010 ben ik afgestudeerd als sociaal cultureel agoog en in 2016 heb ik mijn Master studie Pedagogische Wetenschappen afgerond. In 2017 ben ik naast mijn werk in de psychiatrie mijn eigen Praktijk gestart. 

Toen kwam mijn ware passie tot bloei: kinderen en hun ouders in hun kracht zetten. Ik heb me gespecialiseerd in hoogsensitiviteit en inmiddels heb ik al veel gevoelige kinderen en ouders mogen helpen. 

Met een grote dosis positiviteit, laat ik jou en je kind weer BRUISEN!

Wat anderen over mij zeggen

"Linda geeft je een heel veilig gevoel. Met haar kennis en ervaringen geeft ze je op een zachte wijze inzicht. Daarnaast geeft ze je ook praktische tools, die je helpen meer passende keuzes te maken. Ze is er voor je en voor je het weet heb je de touwtjes zelf weer in handen".
"Het voelde vanaf het eerste moment al fijn en vertrouwd met Linda. We voelden ons ontzettend gezien door haar. Door Linda's steun heeft onze zoon geleerd om beter om te kunnen gaan met zijn mooie eigenschap: hooggevoeligheid. Voor ons als ouders is dit traject super waardevol geweest!"
"Linda is een persoon wat heel erg begaan is. Denkt mee en heeft echt een klik met je. Onze zoon accepteert haar als coach. Voert de opdrachten uit die hij mee krijgt van Linda."
"Door Linda is de 'strijd' die ik als moeder had om mijn zoon routines en automatisering aan te leren deels van me afgenomen. Linda is wat ons betreft een echte aanrader."

Coachtraject

  • Na een (gratis) kennismakingsgesprek plannen we samen een intake in.
  • Na de intake ga ik eerst aan de slag met de coaching van jouw kind. Meestal zal er na ongeveer 5 kindercoachgesprekken een tussenevaluatie met jullie als ouders plaatsvinden.
  • Tussen de coachgesprekken is het prettig als we wekelijks per mail of telefonisch contact hebben over de voortgang en dat ik advies kan geven wanneer jullie vragen hebben. Dit contact zit bij het uurtarief (€75) inbegrepen.
  • Vaak neem ik ook contact op met de leerkracht, wanneer wenselijk. Het is belangrijk dat we als team dezelfde aanpak hebben en laten voelen dat we het kind steunen.
  • Aan het eind van het traject (maar dit kan wanneer wenselijk ook tussendoor), krijg je handelingsadviezen op maat. Hierin staan adviezen hoe je jouw kind het beste kan ondersteunen bij het probleem. Ook is het mogelijk om online oefeningen op maat te krijgen. Ook dit is bij het uurtarief (€75) inbegrepen.

Per 12 juni 2022 zal ik alleen nog particuliere coachtrajecten aanbieden.

Deze keuze heb ik gemaakt omdat ik merk dat ik meer echte aandacht aan het kind en ouders wil besteden en minder tijd kwijt wil zijn aan verplichte verslaglegging en andere administratie.

Ook heb ik dan meer ruimte om coachtrajecten op maat te maken en nog effectiever hulp te kunnen bieden. Waardoor een coachtraject wellicht ook korter kan.

Ik zie dit als een stap vooruit. Nog meer mijn hart volgen en daarmee mijn creatieve vrije geest de ruimte geven om anderen weer te laten bruisen.

Neem vrijblijvend contact met me op als je wellicht nog vragen hebt.